D-AHXF Op vliegveld Twente

Dit weekend waren er weer activiteiten op vliegveld Twente.

De D-AHXE en D-AHXF van Duitsland kwamen aan op vliegveld Twente. Deze twee Boeing 737-700’s zijn gebouwd in 2007 en hebben grotendeels van de tijd voor Air Berlin gevlogen, later werden deze toestellen nog overgenomen door TUIfly. Ze zullen op vliegveld Twente ontdaan worden aan onderdelen en in een later stadium gesloopt worden door het bedrijf AELS.

11 jaar is een relatief korte dienstperiode, veel luchtvaartmaatschappijen hebben voorkeur voor de 737-800 omdat deze operationeel goedkoper is. Ook Transavia en KLM zijn bezig om de 737-700’s uit te faseren.

 

 

Bezoek ROC Airport College

Tijdens mijn studie ben ik op excursie geweest naar het ROC Airport College.

Op deze school bevindt zich een praktijk hangar waarin verscheidene klassieke vliegtuigen zijn opgeslagen. Zo ook de Boeing 737-200 die mij de meeste aandacht trok. Het was toegestaan om dit vliegtuig te betreden op plekken waar je normaal nooit kunt komen: cockpit, laadruim, avionica-ruimte, motor etc. Het toestel met de registratie LV-LEB kwam in 1973 in dienst bij Aerolineas Argentinas en werd na de buitendienststelling in 2008 gebruikt voor trainingsdoeleinden. Eerst voor Lufthansa, en sinds 2015 voor het ROC Airport College.